Digitális munkarend

GOOGLE CLASSROOM KISOKOS

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium a YouTube oldalán sok jó és hasznos oktató videót tett már közé a Classroom használatáról.
Ezeket linkelem be ide, amelyeket figyelmesen átnézve diákként, vagy tanárként alapos ismeretet szerezhetsz a Google Classroom használatáról.

FELÜLET

Nagyon fontos az egységesség, ezért különösen szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy az általunk használt Google Classroom rendszerrel a Google Drive-on tárolt Google Dokumentumok (és Diák, Táblázatok) működnek jól, ezek használata a legegyszerűbb.

Ezért a következőkre kérünk Benneteket:

   ☑  Ha feladatlapot szeretnétek nekik kiadni, akkor ezt is a Drive-on Google Dokumentumként készítsétek el először, és ezt csatoljátok a feladathoz (másolat készítése minden tanulónak funkció). Így mindenki a saját feladatlapját kitölti és beadja.

  ☑  Wordben ne töltsetek fel nekik feladatlapokat, mert úgy a diákoknak le kell tölteni, szerkeszteni, és utána visszatölteni. Fontos az is, hogy nincs mindenkinek otthon MS Office a számítógépén/telefonján/tabletjén, ráadásul az 5-6. évfolyamosok még nem is tanultak informatikát.

  ☑  A Google Dokumentumokat mindig a Drive-ról adjátok hozzá, semmiképp se linkként csatoljátok, mert különben gond lesz a hozzáférési jogosultságokkal.

KÉPZÉSI ÖSSZEFOGLALÓ

A Garabonciás Művészeti Iskola pedagógusainak kérszített anyagok a Classrom kurzusában érhető el.

MÓDSZERTAN

OKTATÓVIDEÓK

Diákok számára

Tanárok számára

ÉRTESÍTÉSEK

Túl sok értesítés esetén az értesítések ki-bekapcsolhatók akár kurzusonként is. Ha a Classroomba belépsz a bal felső sarokban látod a "hamburger ikont" (három vízszintes vonal, itt tudsz gyorsan váltani a kurzusok között és a naptár is elérhető innen). Ennek a menünek a legalsó pontja egy fogaskerék ikon, ami a Tanterem beállításait takarja. Ezt választva gördítsd a beállításokat a kurzusértesítésekig, ezt a pontot külön meg kell nyitnod. Innen már látható lesz, hogy melyik kurzusról kapsz értesítést és melyikről nem.

MEGHÍVÁSI PROBLÉMÁK

PROBLÉMA: bizonyos esetekben a kurzusba meghívásról nem kapnak automatikusan e-mailt a diákok, viszont a meghívás a Classroomban a kurzusok áttekintésénél ekkor is látszik, ott tudnak jelentkezni.

JAVASLAT: Ha valaki a csoportból nem jelentkezett a meghívódra, akkor neki személyesen küldj e-mail, vagy valami más csatornán is vedd fel vele a kapcsolatot, hogy a kurzusokra közvetlenül ránézve jelentkezzen.

PROBLÉMA: ha valakit tévesen vettél fel a csoportba (pl több egyező nevű tanuló esetén) azt tudod törölni

JAVASLAT: jelöld ki (a neve előtt a jelölőnégyzettel) és a névsor elején a műveletek gomb nyitja a törlés menüpontot.