Bejelentkezés

2018.06.01 - XIV. Regionális Keyboard-Szintetizátor találkozó és verseny Tuzsér

Ez évben is megrendezésre került Tuzséron a Szintetizátor-keyboard regionális verseny.

 

Az Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Alapfokú Művészeti Iskola tanítványai Verpelétről, a Vikár Sándor Művészeti Iskola növendékei pedig Nyíregyházáról, a Vivaldi Zeneiskola tanulói pedig Apagyról érkeztek. Mellettük intézményünk számos diákja és több zenekara is nevezett.

 

A délelőtt kezdődő verseny fellépői sorban és rendben követték egymást. Nagyon széles volt a zenei paletta: számos ismerős dallamot, kedvenc számot hallhattunk, kalandozhattunk a filmzenék birodalmában, hallhattuk a Karib tenger kalózai ismerős főcímdalát, vagy Forest Gump-ot láthattuk magunk előtt, ahogy hallhattuk a csodaszép zongorajátékot. Máté Péter, Ihász Gábor slágerei is felcsendültek, érkezett több nagyszerű dal a mai modern zene világából, vagy éppen a jazz dallamai kápráztatták a közönséget. Egy rövid ideig elmélyedhettünk a komolyzene világában is.

 

A három tagú zsűri elnöke a rendezvény végén szakmai értékelésében elmondta, mi a fontos egy ilyen versenyen, mit keresnek, mire kell figyelni. Mindenekelőtt meg kell érinteni a lelkeket, el kell hitetni a zsűritagokkal, a közönséggel, hogy aki játssza a zenét, érti is a zenét, élvezetesen adja elő, belemélyed, belefeledkezik, és így a hallgató is szívesen hallgatja, mert egy igazi zenei élményt kap ezáltal, felfedezhető a zeneisége.

 

Mit jelent muzikálisnak lenni? Hogyan kell igazán zenélni? Hogyan kell egy zenekart létrehozni? Milyen legyen egy énekes? Mik a megfelelő művek, dalok? Sőt, milyen legyen az előadó öltözéke? Nagyon sok útmutatást, tanácsot kaphattak nem csak a résztvevő tanulók, de a felkészítő tanárok is, akiknek ezúton is köszönjük munkájukat: Galambosné Kiss Erzsébet, Krucsainé Somogyi Éva, Hugya Regina, Dósa Mihály és Pokol Miklós.

 

A verseny fő rendezője Pokol Miklós azzal az üzenettel zárta a napot, hogy a Tuzséron megrendezésre került XIV. Regionális Keyboard-Szintetizátor találkozó és verseny színvonala felülmúlta az összes többi országos verseny színvonalát. Ez nagy bátorítást és elismerést jelentett a versenyzőknek és a kollégáknak egyaránt.

 

Gratulálunk!