Bejelentkezés

Vígan zengjetek citerák! A Tűzliliom Együttes karácsonyi szereplései.

A nyíregyházi Eötvös telephely Tűzliliom Együttesének népi énekes és citerás növendékeivel több ünnepségen is felléptünk karácsony alkalmából.

 

December 5-ére a sóstófürdői Kálvineum Református Idősek Otthonába kaptunk meghívást. 22-en önkéntesen jelentkeztek a szereplésre, így teljes koncertet adtunk az érdeklődőknek, akik között a legidősebb 98 éves volt. Szeretetvendégségben, ajándékban részesülhettünk a koncert után, ami a muzsikálás öröme mellett külön örömöt jelentett.

 

December 13-án  családtagjainknak, rokonainknak, tanítóinknak, tanárainknak, barátainknak  adtunk koncertet a Kárpát-medencei magyarság adventi/karácsonyi népzenei anyagából. Az együttes összes tagja (23 fő) állt színpadra az ünnepségen.

 

December 18-án a Jósavárosi Művelődési Házban a Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Egyesület és a Gyertyafény Idősek Klubjának karácsonyi rendezvényén énekeltünk és citeráztunk. Az ismerős karácsonyi népénekeket és népdalokat sokan velünk énekelték a közönség soraiból. Együttesünk 14 önkéntesének  finomsággal és ajándékkal kedveskedtek szereplés után, ami kellemes meglepetés volt számunkra.

 

December 21-én az Eötvös Gyakorló alsó tagozata, kb. 300 gyermek gyűlt össze az aulában közös éneklésre az ünnep alkalmából. 7 fő énekelt és citerázott csapatunkból színpadon, színesítve a programot. Különlegesen szép  élmény volt a sok-sok kis diák, a tanítók összecsengő hangját kísérni, és  örömöt szerezni számukra kevésbé ismert karácsonyi dalokkal.

 

Dr. Szabóné Bugán Ágnes népzenetanár

 

További képekért kattints a linkre!