Bejelentkezés

XI. Regionális Szintetizátor-Keybaord Találkozó - Tuzsér - 2015

A regionális fesztiváljaink közül a szinti fesztivált szeretem a legjobban. Talán azért, mert ehhez értek valamicskét... :-)

Pokol Miklós igazgató úr gondozásában évről-évre oylan nagy felhozatallal bíró, szervezett, élvezhető programmal lepi meg a közönséget, amelyet nehéz lenne túlszárnyalni.

Hosszan lehetne méltatni a felkészítő tanárok, a szülők áldozatos munkáját, odafigyelését, és nem is akarok ez alól kibújni. Pedagógusként én azt tapasztaltam, és a kollégákat is arra biztattam mindig, hogy a versenyre vigyék el mindazokat a gyerekeket, akikre a megmérettetés jó hatással lehet. Van olyan, akinek szükséges a "felrázás", és van olyan is, akinek épp a siker learatása adhat további erőt az előre lépéshez!
Tudom, a Tuzsérra való eljutás (utazás, egyéb költség) miatt elehet olyan vélekedés is, hogy épp a zsülők meggyőzése a nehéz, stb. Nem tudom, én ezt soha nem kellett, hogy megtapasztaljam. Talán azért is nem, mert pedagógusként mindig volt elég ütős érvem arra, hogy meggyőzzem a szülőket arról: ide mennünk kell. Igazásból nem is nagyon kérdezősködtem, hogy menjünk-e vagy sem... Mentünk. Sokszor nyertünk. Ha pedig nem, akkor is legalább jól szórakoztunk.
Így én igazgatóként nem igazán értem (vagy nem akarom érteni) a kollégáim sirámait arról, hogy ők mennének a versenyre, csak a szülük nem tudják támogatni az odautazás költségeit.

De - mondhatjuk - így is voltunk elegen. Sok garabonciás diák és elég sok nem garabonciás diák megmérettette magát. Szép eredményeket értünk el, a zsűri eléggé humánus és igazságos volt.
(Már amennyire a zsűrik azok szoktak lenni!) Egy pillanatnyi benyomás alapján pontot adni úgy, hogy nem tudjuk, milyen lesz a következő versenyző ugyanebben a kategóriában, valóban nehéz. 
Ám a rendező kérését figyelembe véve - akit csak lehet, értékeljünk, jutalmazzunk -, könnyű lettt az értékelés. A pontok összeadása, átlagolása után végül is könnyen ki lehetett oszatani az 1-2-3 helyezéseket.

Köszönöm mindenkinek az áldozatos munkáját, a szülőknek a kitartó figyelmet. Remélem, jövőre is hasonló módon örülhetünk növendékeink produkcióinak!

Most álljon itt a fotógaléria linkje, illetve a zsűri potozást megörökítő táblázat.