Bejelentkezés

Magyar vagyok

KARAUL AZ ŐRZŐ TÁLTOS

nov
14

A magyar népi hitvilág természetfeletti képességű embere a táltos, aki a szentség elrendelése  nyomán, a sorsát eleve meghatározott, kiválasztott személy. Természetfeletti ismertetőjegyei általában már születésekor megnyilvánulnak, például több csonttal, foggal vagy tíznél több ujjal születik. De a táltos születhet csillaggal megjelölten, valamint aranyfoga és aranyhaja is lehetett. A néphit azt tartja, hogy sokáig szoptatják, csendes, szótlan gyermek, de korához képest rendkívül erős.

Nemzeti összetartozás napja

jún
03

Bevezetőnek szánom!

Csak azt ne feledjük, miért van szükség erre az ünnepre! Csak azt soha ne feledjük, kinek köszönhető Trianon! Csak azt soha ne feledjük, kik darabolták fel országunkat!

Ha pedig elhisszük, hogy ez a példátlan nemzetgyalázás miattunk, a mi hibáink miatt következett be, hazaárulók vagyunk!

Jó az összetartozás, jó arról énekelni is, de előbb lássunk tisztán!

Ha lehet, bocsássunk is meg!

...ám megbocsátani csak annak lehet tiszta szívből, aki bocsánatunkért esedezik!

Mit gondolnak a magyar nyelvről a külföldiek?

jan
26

Valóban, középfokon, és társalgási szinten a legkönnyebben elsajátítható nyelvek közé sorolják az emberek az angolt. Fontos szempont az is, hogy milyen nyelveket tanult előtte az ember. Én azonban a felsőfokú angoltudásra mondom azt, hogy igenis nehezebb jóval, mint mondjuk a német, vagy a spanyol. Az alapokat elsajátítani a legtöbb ember? véleménye szerint nehezebb a németben, illetve az újlatin nyelvekben, de magasabb szinten "megfordul" a sorrend. Sok erős angolos mondja ezt

Oldalak