Bejelentkezés

Elektroakusztikus versenyt rendeztek a kanizsai iskolában

Forrás: Zala megyei hírportál

Már negyedik alkalommal rendezték meg a dél-zalai városban lévő művészeti iskolában a rangos megmérettetést, amelyen idén harminc diák vett részt. Az ország minden tájáról, Miskolctól Záhonyig érkeztek növendékek a versenyre. A házigazda intézményt négy diák képviselte a billentyűknél.

Baráth Zoltán igazgató elmondta: négy kategóriában, különböző korcsoportokban adtak számot a gyerekek tudásukról.

– A versenyt az Oktatási Hivatal hirdette meg. A diákok nem csak klasszikus műveket adtak elő. Kortárs zene, sőt popzene is felcsendült a versenyen – összegezte Baráth Zoltán.

A versenyt keyboard 2. korcsoportban Tóth István Bendegúz, 3.-ban Szabó Ákos nyerte. Szintetizátor kategóriában Lancz Gabriella, illetve a kanizsai Császár Péter János bizonyult a legjobbnak. A számítógépes zene mezőnyében a helyi művészeti iskola tanulója, Böjti István kapott különdíjat.

További képekért kattints a linkre!

ISMÉT A SÓSTÓI-ERDŐBEN SEGÍTETTEK A GARABONCIÁSOK

Forrás: https://www.nyiregyhaza.hu/ismet-a-sostoi-erdoben-segitettek-a-garabonciasok-2018-04-10

Az elmúlt évekhez hasonlóan, most is önkéntes faültetésen vettek részt a Sóstói-erdőben a Garabonciás Művészeti Iskola Eötvös Gyakorló telephelyének citerásai és népi énekesei szombaton, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete segítségével.


A növendékek – tanárukkal, családtagjaikkal, barátaikkal – 500 csemetét ültettek, egy erdész szakmai irányításával. A karitatív munkával a Sóstói úti kórház melletti erdőfelújítás területén alakítottak ki őshonos cserjefajokból erdőszegélyt.

A későbbiekben ez a cserjesáv nem csak az itt élő madarak számára nyújt táplálékot és fészkelőhelyet, de terméseiket az erdőjárók is megkóstolhatják.

Citerások ültettek csemetét a Sóstói-erdőben

Forrás: Retro Rádió

Önkéntes csemeteültetésen vettek részt a Garabonciás Művészeti Iskola Eötvös Gyakorló telephelyének citerásai Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben – értesült a Megyei Sajtószolgálat. A Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete által szervezett programon a növendékek tanárukkal és családtagjaikkal együtt dolgoztak.

Harmadik alkalommal ültettek önkéntesként csemetéket a diákok, tanárok és szülők. A karitatív tevékenységgel – elmondásuk szerint – a levegő tisztaságát, a vízkészletek megőrzését és a klímaváltozás enyhítését kívánják szolgálni. A Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola foglalkozásain túl a Nyírerdő Zrt. hasonló önkéntes munkára is lehetőséget biztosít a Sóstói-erdőben. Ilyenkor a jelentkezők csemeteültetésen, makkvetésen, közjóléti eszközök karbantartásában vehetnek részt, vagyis szükséges és hasznos munkát végezhetnek.

„A tevékenység során az önkéntesek jobban megismerik az őket körülvevő természetet és ezáltal még inkább odafigyelnek a sóstói erdőre” – fogalmazott Tölgyfa Gábor, erdészet igazgató.

 Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

 

Citerások ültettek csemetét a Sóstói-erdőben (ForestPress)

Forrás: Forest-Press
 
Nyíregyháza, 2015. november 16. -  Önkéntes csemeteültetésen vettek részt a Garabonciás Művészeti Iskola Eötvös Gyakorló telephelyének citerásai Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben.
 
A Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete által szervezett programon a növendékek tanárukkal és családtagjaikkal együtt dolgoztak. Ez már a harmadik alkalom volt, hogy a tanszék diákjai, a szülők, testvérek önkéntesként érkeztek hozzánk. A karitatív tevékenységgel – elmondásuk szerint – a levegő tisztaságát, a vízkészletek megőrzését és a klímaváltozás enyhítését kívánják szolgálni.

Az Igrice Néptáncegyüttes az Ópiumkastélyban

Forrás: www.nyirseghir.hu

Nagy Zsolt: "Az Igricét, a magyar néptáncot igen-igen kedvelik a török fesztiválszervezők, az elmúlt 8 évben harmadjára jár Törökországban az együttes, ezúttal az anatóliai hegyek között fekvő egzotikus kisvárosba, Afyonkarahisarba vezetett utunk. A város nevének jelentése fekete ópiumkastély, így igencsak kiváncsian vártuk a 2 napos utazás végén, vajh, milyen fogadtatásban lesz részünk, mi vár ránk a tizenharmadik Győzelem Ünnepe Fesztiválon."

Nos, csalódnunk semmiképp sem kellett, a török szervezők az együtteseket egy modern egyetemi kollégiumban helyezték el és a győzelem ünnepének is megadták a módját; a fesztiválra szokatlanul sok, tizenöt nemzet közel 500 táncosát hívták meg. Magyarországot a nyíregyházi Igrice Néptáncegyüttes képviselte.

A 6 napos fesztivál alatt 2 városi felvonulás és 3 éjszakába nyúló színpadi műsor ismertette meg a virtuóz magyar néptánc elemekkel a török nagyérdeműt, amely olyannyira elnyerte a városvezetés tetszését, hogy az utolsó fesztiválnapon a tizenöt országból egyedüli együttesként az Igricét, azaz a magyarokat vitték el egy fantasztikus hajókirándulásra.

Mint minden fesztiválon, itt is számos idei és jövő évi rendezvényre invitálták a nyíregyházi táncosokat, legnagyobb örömünk és büszkeségünk mégis leginkább az, amit a harminc éve fesztivált szervező két ’nagyöreg’, Remzi és Mehmet mondott a búcsúesten: „Az elmúlt 10 év táncegyüttesei közül az Igrice volt a legszínvonalasabb és legösszeszedettebb magyar néptáncegyüttes, visszavárunk benneteket!”

Dícséret a fiatal táncosoknak, köszönet a szülőknek és a művészeti vezetőknek, büszkeség Nyíregyházának és nekünk idősebb táncosoknak, hogy az újabb generáció is méltóképp őrzi és képviseli a magyarság hagyományait itthon és a messze Törökországban egyaránt."

Oldalak