Bejelentkezés

Szín- és bábművészet

2017.10.12 Bemutató dráma foglalkozás Miskolcon

Év elején felhívást kaptunk a Pedagógia Oktatási Központtól: az Őszi Pedagógiai Napok keretében bármilyen témakörben bemutató órát tarthatunk. Így 2017. október 12-én iskolánk dísztermében (Bulcsú út 6.) megrendezésre került az esemény.

A bemutató órára való felkészülést, annak lebonyolítását dr Kucskárné Izsó Angelika vállalta magára, melyet ezúton is nagyon köszönünk! A Sajóhídvégről érkezett tanítványok egy drámaórát mutattak be az érdeklődőknek. Mesefeldolgozást láthattunk, dramatikus technikával elősegítve a szövegértési képességek fejlesztését.
 
A folyamatosan pörgő, izgalmakkal és érdekességekkel teli órán megfigyelhettük, mennyire fejleszti a kérdés-felelet játék az önismeretet, a tanulók a csoportos szituációs gyakorlatokban hogyan tudnak együtt dolgozni, a szerepjátékok fantáziavilágába mennyire merészen mélyülnek el. Az egyik legkiemelkedőbb pillanat volt, mikor a tanulók maguk is bepróbálkoztak bizonyos jelenetek megrendezésével.
 
Láthatóan nagyon élvezték a gyerekek a közös gyakorlatokat, a játékokat, sőt, még a kihívásokat is. Hiába a nem megszokott helyszínen - főleg, hogy közönség előtt - kellett dolgozni, mégis felszabadultan és bátran mutatták be tudásukat. 
 
További képek a Fotógalériában találhatók!
Lukács Éva

DRÁMA VAN - országos rendezvénysorozat, március 6-i program

Ismét remek drámás programok országszerte.
 
Március 6-án, hétfőn: 
  • a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskolában, Nyíregyházán
  • a Lauder Javne Iskolában, a Zöld osztályban, Budapesten
  • a Szacsvay Imre Általános Iskolában, Nagyváradon, Romániában
  • a Garabonciás Művészeti Iskola, a Tiszalúci Arany János Általános Iskola közreműködésével a Dr. Ámbédkár Gimnáziumban, Miskolcon
  • a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában, Budapesten
  • a Délibáb Színházban, a Kispróbán és a Közepespróbán, Komáromban
  • a pápai Weöres Sándor Általános Iskolában, Pápán
  • a DIÓ Humán Érlelő Központnál, Budapesten 
  • a Momentán Társulatnál, az Impró Kreatív-töltőállomáson, Budapesten

 

Nyílt drámaóra - Miskolc 2017.03.06

A fotók a Bársony általános iskolában készültek, az ottani nyílt órán. 

A két tanórából álló foglalkozáson a második órára ülhettek be az érdeklődők. A szülők nagy számban jelentek meg, hogy betekintést nyerhessenek gyermekeik színjáték tanszakon végzett munkájába. Az óra során a gyerekek megmutatták mit tanultak az első órán a hangképző szervekről,és a zárhangokról, majd tanárnőjük vezetésével bemutattak néhány olyan játékos gyakorlatot, amelyet sokszor és örömmel használnak az órákon. Ezek a gyakorlatok készség- és képesség-, valamint a szociális és egyéni kompetenciák fejlesztésére is alkalmasak. 
 

A hangulatról sokat elárul a Fotógalériában található további képek!

2016.09.24 Családi napon énekeltek

 2016. szept. 24-én,  szombaton a nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tagintézményében családi napot rendeztek, melyre meghívást kaptak dráma és színjáték tanszakos növendékeink. Egy dinamikus, egymásra  és a hallgatóságra nagyon odafigyelő csapat musical dalait élvezhette  a közönség. A szervezők felkérésére tanáruk, Dr. Bánhidi Lászlóné 3 dallal gazdagította műsorukat a jazz műfajából.

További képek megtekintéséhez kattints ide!

Dallamhíd - 2015

A versenyen készült képeket ide kattintva nézhetitek meg!

Valamikor ciki volt, ha az énekelni tudó fiatal meg merte mutatni énektudását. igaz, nem is illett akármit énekelni az ilyen alkalmakkor, maximum a népdal jelentette azt a kategórát, amelyet szívesen láttak a rendezők. Ha valaki netán klasszikus éneklésre adta a fejét, azt a közönség nem díjazta. A könnyűzenét pedig a rendezők nem nagyon szerették volna a műsorban látni.

Aztán változott a világ - hála Istennek -, és a könnyűzene, kivívta magának a létjogosultségot az iskolai rendezvények világában.

Iskolai rendezvények - írom -, mert bennünket elsősorban ez a világ vesz körül pedagógusként, ebben élünk nap, mint nap. Ebben a közegben próbáljuk a fiatalok tehetségét felfedezni, lehetőségeink szerint aztán kibontakoztatni.

A tehetség kibontakoztatásban talán a legnehezebb feladatunk sajnos épp a szülők megnyerése gyermekeik támogatására. Megjelenik ez a nehézség a művészetoktatás amúgy egyáltalán nem költséges díjának a befizetésében, illetve nem befizetésében!

Ez a mai verseny azért volt öröm, számunkra, mert itt épp azt tapasztalhattuk, hogy a szülői támogatás, a pedagógus odafigyelése, segítése milyen nagyszerű produkciókkal ajándékozta meg a zsűrit és a közönséget.

Gratulálok mindenkinek az elért eredményéhez, és kívánok még sok-sok erednényes versenyt, mermérettetést, és elég erőt álmaitok eléréséhez!

 

A nyertesek:

I. korcsoport:

I. Kiss Ildikó

II. Sinku Anna

III. Rabócz Zsófia

Különdíj: Tálas Lilla

II, korcsoport:

I. Vantyuch Fruzsina

II. Ozsváth Bettina

III. Rácz Alexandra Erzsébet

Különdíj: Horváth Flóra

III. korcsoport:

I. Tar Anita

II. Bóni József

III. Petra Ozsváth

Különdíj: Gre'taa Bácsalmási

A zsűriben: Kovács Gábor Dénes , Nagy Anikó, Turóczi Csaba.

Oldalak