Bejelentkezés

Táncművészet

Ugri-bugri csoport félévi bemutatója

Tiszalúc - 2018-01-23

 

Élvezetes bemutatóban volt része annak, aki ellátogatott a tiszalúci előképzős Ugri-bugri csoport félévi tánc-bemutatójára. Rengeteg érdekes feladatot, játékot végeztek el a gyerekek a tanárnő (Szabó Péterné Ilona) irányításával. A sok közös mondóka, éneklés mellett hallhattunk kedvenc kiszámolókat, láthattunk több párválasztós játékot éppúgy, mint páros- és fogójátékot. Visszahozta gyermekkorunk emlékét a bújó-kapuzós játék. A szökellő, ugróköteles játék pedig a ritmikai érzéket erősítése mellett. Ezt a sok különböző játék mind elősegíti, megalapozza a gyerekek tánchoz szükséges képességeit. Minden egyes feladat elvégzése közben figyeltek a tanulók testtartásra, az alap tánclépések pontosságára, szépségére. Az óra végén az úgynevezett karikás játék is nagy lelkesedéssel kezdődött, nem csak e játék alatt, de végig az órán a gyermekek arcán ott volt a felszabadult, felhőtlen mosoly. Ez egy igazi, tökéletes visszajelzés, hogy szeretik, élvezik, amit végeznek! További jó munkát kívánunk a csoportnak!

 

További képekért kattints a linkre!

2017.12.14 Luca nap a Bársonyban

Luca nap a Bársonyban! Új ruhájukban fellép a Néptánc: E2" Gyönyörűek és ügyesek vagytok! Gratulálok!

A további képek a linkre kattintva érhetők el.

2017.12.10 Ezüst érmesek lettek a Bársony moderntáncosai az Abigél Táncversenyen

2017.12.10. Szombaton az Újfehértón megrendezett Abigél Országos Minõsítõ Táncversrnyen ezüst érmet szerzett Jakab Janka és Horváth Korina a Garabonciás Mûvészeti Iskola moderntànc tanszakos ( A1) növendékei. A két kislány duoban nyerte az ezüstöt és kiegészítve a nagylányokat formációban is ezüst érmesek lettek!

A versenyről készült fotókat a linkre kattintva érhetők el.

2016.04.15 Móra-Garabonciás Gyermek Szóló-Néptáncfesztivál

Újra népzenétől és csizmaropogástól volt hangos a Móra Ferenc Általános Iskola táncterme, illetve ebédlője.
(A fesztiválon készült sok-sok fotót a linkre kattintva lehet megtekinteni!)
Kora reggeltől a táncos zenekari próbák zajlottak, délután 14:00 órától pedig a műsor maga. Minden pár, vagy szólista kötelező és szabadon választott tánccal készült, hogy legjobb formáját hozva megmutassa tudását. A neves szakemberekből álló zsűri kifejezetten értékelte a pontos tánctudás mellett az egyéniséget, amely sok fiatal előadásában átjött tánc közben. 

Oldalak