A digitális oktatás elindult!

További képek megtekintéséhez kattints ide!

Lukács Éva

Jó reggelt, szia! Remélem, jól vagy, jól vagytok, minden rendben veletek, körülöttetek. Jelentkezem. Nem tűntem én el, dolgozom, készülök az órákra - most ez lett az elsődleges. Van feladat bőven, élvezem én is, a gyerekek is, úgy látom, ezek a tapasztalatok, a visszajelzések. (Majd küldök párat.) Kottákat küldök a gyerekeknek, felvételeket készítek a zongora játékról, szolfézs teszteket, kérdőíveket készítek, egyeztetek a szülőkkel, és közben fogadom a kollégák telefonjait, sok a kérdés. De alapból úgy tűnik, alakulnak a dolgok, mindenki igyekszik - legalábbis akikkel én beszéltem az elmúlt napokban.

Visszajelzések a gyerekektől: "Köszönjük a tegnapi órát. Jó egészséget kívánok mindenkinek és kitartást." "De jó, fog ez menni, szuper volt!" "Nagyon élveztem, nagyon jó volt!" "Már várom a következő órát! A héten lehet még egyszer?"

Dósa Mihály

Kedves Kollégák!

Örömmel tapasztaltam a mai nap folyamán, hogy működik a távoktatás. Igaz vannak még problémák, de nagyon bizakodó vagyok!
Minden gyerek pozitívan állt a kialakult helyzethez, inkább élvezték az órákat, mintsem bánkódtak volna! Dajka Tamás ezt írta az óra után üzenetben: "Nagyon tetszett az óra. Már várom a következőt!"
Sajnos egy gyerekkel nem tudtam kapcsolatba lépni, de megoldjuk a későbbiekben telefonnal és pótolunk.
Nyilván a személyes kontakt nagyon hiányzott, illetve nagyon fárasztó egy monitorral kommunikálni, de most ehhez kell alkalmazkodnunk!
A mai órákon nem tudtam alkalmazni a súgás technikáját, mert a gyerekek játék közben (hangszeres óra) nem hallják, amit mondok, mert halk a hangszerhez képest. Ezt a jövőben szerintem fejhallgatóval ki tudjuk küszöbölni.......


Én a Skype programot használtam, ami néha akadozott, illetve a hang minősége is lehetne jobb. A kép nem annyira lényeges.....
Kérdésem, hogy Ti mit használtatok, illetve milyen véleménnyel vagytok róla. Ha van jobb, mint a Skype, (hangban), akkor kipróbálom...

Köszönettel
Dósa Mihály

Krucsainé Somogyi Éva


Sziasztok.

Én ma messenger videóhívással és zoom- mal tartottam szolfézs és szintetizátor órákat.
Nagyon tetszik a gyerekeknek. :-) A háttérben ott ül 1-1szülő is.
Sokkal fárasztóbb, mint a rendes óra. De ha megszokjuk, szerintem ez is könnyebb lesz. :-)
Sok sikert mindenkinek. És mindenekelőtt jó egészséget!!!

Üdv. Krucsainé Somogyi Éva a bekecsi telephelyről.