Tájákoztató szülőknek, diákoknak

Kedves Szülők!
Kedves Diákok!

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt 2020. március 16-tól tantermen kívüli, digitális munkarendre térünk át. Nevelőtestületünk elkezdte kidolgozni az új munkarendet. Addig is néhány fontos ismertető és kérés:
  1. Mától a gyermekek nem jöhetnek iskolába.
  2. Otthoni tanulás kezdődik számukra, de nincs előrehozott tavaszi szünet, tanulniuk kell.
  3. A tanulóknak természetesen nem szükséges 8,00-16,00 óráig a számítógép előtt ülniük, de nagyjából az eddigi órarendjük alapján fognak feladatokat kapni. Egyfajta napirend kialakítására elengedhetetlenül szükség lesz, ebben a szülők segítségére és támogatására is nagymértékben számítunk.
  4. A pedagógusok napokon belül minden általuk tanított gyermekkel, vagy szülővel felveszik a kapcsolatot, ezért kérjük folyamatosan figyelni az elektronikus naplót, osztályszintű levelezőcsoportokat.
  5. Pedagógusaink azon dolgoznak, hogy a tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen diákjaink tanulmányi követelményeinek teljesítésére. Emellett az otthoni tanulást természetesen folyamatosan segíteni fogják.
  6. Ha valaki végképp nem tudja megoldani gyermekei elhelyezését, az önkormányzat felé jelezheti ezirányú problémáját.
Kérjük megértésüket fentiekkel kapcsolatban. Kérjük, hogy legyenek körültekintőek, a kormány azért rendelte el a tantermen kívüli munkarendet, mert a gyermekeknek otthon kell lenniük. Kérjük, ne vigyék őket bevásárolni, ne menjenek velük játszótérre, tömegbe. Mindenki, aki teheti, maradjon otthon és a felnőtt családtag is csak a legszükségesebb dolgok intézése miatt hagyja el az otthonát.
A kormány hozhat bármilyen rendelkezést, ha nem tartjuk be, nem fog segíteni a járvány leküzdésében. Rajtunk, felelős állampolgárokon múlik, hogy megértsük: a hozott szigorú intézkedéseket maradéktalanul be kell tartanunk, hogy ne veszélyeztessük magunkat és másokat sem! Felelős viselkedésünkkel járuljunk hozzá mindannyian ennek a nagyon nehéz és embert próbáló feladatnak elviselését, és emberhez méltóan, lelkiismeretesen hozzáállni az előttünk álló időszakhoz!     

Köszönettel:
Az iskola vezetősége 
Pedagógusoknak módszertani ajánló: https://www.oktatas.hu/kozneveles/ajanlas_tantermen_kivuli_digitalis_munkarendhez/